Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Взриви се фабрика за паста в Турция (ВИДЕО)

16 септември 2024, 11:40 часа • 723 прочитания

Експлозия е избухнала във фабриката за макаронени изделия на Анадолската магистрала в Турция, съобщава Анадолската агенция. Причините за взрива все още са неизвестни, но след него е избухнал пожар. 

На място вече са екипи на пожарната, полиция, гражданска защита, депутати, кметът на община Сакария и управителят на област Хендек и други.

Междувременно екипи на пожарната са овладели пламъците и продължават усилията си за охлаждане. Екипи на полицията за борба с безредиците разшириха охранителния периметър в района с мотива, че е рисковано. ОЩЕ: Взрив на цистерна уби 16 души в Хаити

Евакуация

30 души са ранени по време на експлозията, те са откарани в болници в районите Хендек и Акязъ, Дюздже и Коджаели от медицинските екипи.

Евакуацията е приключила, няма работници вътре, увери губернаторът на Сакария Яшар Карадениз, който инспектира местопроизшествието. „Според първоначалните констатации се смята, че експлозията е била в секцията на мелницата", уточни той.

Спасиха работник с кран

Блокиран работник беше спасен с помощта на кран. Той е пострадал от дима е откаран  в болница. ОЩЕ: Взрив на автомобил уби четирима души в израелския град Рамла (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес