Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕА: Ударите на иранските ракети в Израел

02 октомври 2024, 06:46 часа • 1280 прочитания

Снощната ракетна атака на Иран срещу Израел със сигурност не се размина без щети, но поне засега няма видеокадри, снимки и сателитни снимки, които да показват големи разрушения.

Че Иран атакува известната израелска военновъздушна база "Неватим" е факт - видеокадри показват ракетната атака, но те са заснети от дистанция и не се вижда какво точно и дали е уцелено на земята: Ирански ракети са поразили цели в Израел, сред тях и военна база? (ВИДЕО)

Иначе има и видеокадри, показващи последствия от иранската ракетна атака на други места - например ракета удря до гражданска инфраструктура. Видимо, на мястото на удара няма някаква военна цел и не е ясно дали тази ракета е трябвало да уцели точно там:

Снощи се появи и информация, че Йордания е свалила някои ирански ракети, които са навлезли във въздушното пространство на хашемитското кралство - това обаче е станало с помощта на САЩ, след като Йордания е дала разрешение американците да действат и да свалят ирански ракети, според The Jerusalem Post. Анадолската агенция съобщи, че по данни на местните власти двама души са ранени заради падащи отломки.

Още: Иран използвал за пръв път модерните си хиперзвукови ракети "Фатах" (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес