Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ударите на израелските сили по Бейрут станаха ежедневие: Пак са се целили в командир на "Хизбула" (ВИДЕО)

26 септември 2024, 16:35 часа • 455 прочитания

В разгара на наподобяващо война напрежение между Израел и „Хизбула“ израелската армия нанесе пореден удар по ливанската столица Бейрут.

Израелската армия обяви, че обстрелва града на 26 септември. Ударено е отново южното предградие Дахия, където при нападение на 20 септември беше убит Ибрахим Акил - член на Съвета за джихад, който е висшият военен орган на "Хизбула".

След това имаше още една атака по Бейрут с жертви и ранени: Нов израелски удар по Бейрут - цел пак е командир на "Хизбула" (ВИДЕО и СНИМКИ).

Цел отново е висш военен от "Хизбула", казва Израел

Източник от службите за сигурност е казал пред Reuters, че Израел се е целил във „висш лидер“ на шиитската групировка „Хизбула“, която действа в Ливан и е подкрепяна от Иран.

The Times of Israel уточнява, че става въпрос за ръководителя на въздушните сили на „Хизбула“. Въздушните сили на групировката отговарят за безпилотните самолети и за други подразделения.

Израелските сили за отбрана ЦАХАЛ заявиха, че скоро ще предоставят допълнителни подробности за „целенасочения удар“ в ливанската столица.

Още: Нетаняху пренебрегва призивите за примирие с "Хизбула", нареди на армията да се бие "с пълна сила"

В социалните мрежи се появиха кадри от удара днес:

Още: Иран се готви за израелска операция в Ливан: Струпа десетки хиляди бойци по сирийската граница

Нова война в Близкия изток?

Според ливанския здравен министър страната е в състояние на война. Израелската армия пък даде индикации, че се готви за сухопътна операция в северната си съседка.

В отговор на предложението за прекратяване на огъня в рамките на 21 дни, представено пред ООН от 12 международни съюзници, сред които САЩ и Франция, канцеларията на израелския премиер Бенямин Нетаняху заяви: „Новината за прекратяване на огъня не е вярна. Това е американско-френско предложение, на което министър-председателят дори не е отговорил". Нетаняху нареди на армията да продължи да се сражава "с пълна сила" срещу "Хизбула".

Още: "Ливан вече е във война": Здравният министър на страната обяви, че Израел създава паника и терор

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес