Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турският външен министър: ПКК се разпространява като ракова клетка в Ирак

24 юли 2024, 16:46 часа • 1024 прочитания

Терористична група Кюрдската работническа партия (ПКК) се разпространява в Ирак като „ракова клетка“, казва турският външен министър Хакан Фидан, предава Анадолската агенция.

„Това престана да бъде наш проблем, но се превърна в проблем за сигурността на Ирак“, смята той. Изказването му идва на фона на обещанието на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че проблемите по границата с Ирак ще бъдат решени до лятото. ОЩЕ: Турция унищожи хиляди боеприпаси в Северен Ирак (ВИДЕО)

Борбата с тероризма в Турция

Припомняме, че Турция предприе десетки операции срещу тероризма. Те дойдоха след убийството на турски войници в Северен Ирак и на фона на заявката на турския президент, че ще продължи антитерористичните операции извън границите на Турция, за да може "нито един мръсен крак на терористите да стъпи в родината му".

През януари турският парламент прие резолюция, в която е посочено, че властите на страната ще продължат да противодействат на тероризма от всякакъв характер в страната и в чужбина. ОЩЕ: Нова атака с дронове срещу американската база в Ирак

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес