Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тревожни сигнали за война между Иран и Израел: Затворено въздушно пространство

13 април 2024, 22:48 часа • 6230 прочитания

Въздушното пространство над иранската столица Техеран е временно затворено. Това стана, след като Йордания ще стори същото за цялата своя територия - от полунощ, съобщава руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA.

Новината излезе от иранската информационна агенция Mehr в профила ѝ в Twitter, но беше изтрита и самата агенция я отрече. В първоначалния вариант се казваше, че въздушното пространство над Техеран е затворено заради "военни учения", посочва The Times of Israel.

По-рано Израел затвори училища в цялата страна от съображения за сигурност - за период от поне 2 дни. Израелският външен министър Израел Кац отложи планираното си посещение в Унгария и Австрия, което трябваше да започне на 14 април, "поради ситуацията със сигурността".

Още: Ирански удари срещу Израел? САЩ са в повишена готовност

Междувременно, Al Jazeera съобщи на база източник от администрацията във Вашингтон, че в Израел очакват иранска атака през нощта или рано сутринта на 14 април. CNN предаде рано тази сутрин, че е забелязано придвижване и предислоциране на ирански ракетни системи и дронове в страната.

Американският президент Джо Байдън заяви, че очаква Иран да предприеме ответни действия "по-скоро рано, отколкото късно", предаде БГНЕС: Война Иран - Израел? Техеран с важни детайли как точно ще отвърне на ударите в Дамаск

В някои канали в Телеграм вече има информация за изстреляни към Израел дронове-камикадзе. Съобщение за това направи репортерът на Axios Барак Равид: Първи данни: Десетки дронове "Шахед" са изстреляни към Израел

Равид добави, че израелският правителствен самолет изглежда е вдигнат във въздуха - това е предпазна мярка, практикувана в много държави, като на борда на такива машини са важни държавни ръководители:

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес