Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски танкове навлязоха във Волчанск (ВИДЕО)

15 май 2024, 19:27 часа
Реклама

Руски танкове са навлезли в северната част на Волчанск (Вовчанск на украински, на 6 километра южно от границата с Русия). Окупаторите не спират да обстрелват с различни видове оръжия. Новината съобщи пред телевизионния канал Kiev24 полицай от Волчанската териториална община на Чугуевски район на Харковска област Игор Харченко, предава украинската информационна агенция УНИАН. 

Украинските въоръжени сили държат центъра на града и там се водят улични боеве. Беше отбелязано също, че Волчанск е под украински контрол на почти 80-85%, пише още УНИАН.

„Ситуацията в града остава тежка, тъй като врагът идва от север, заема позиции по външните улици на северните покрайнини на град Волчанск. Продължават тежките боеве“, каза началникът на сектор „Патрулна полиция“ Алексей Харковски.

Навлизането на танкове не минава безболезнено за руснаците - един техен танк със сигурност е унищожен:

Изглежда руснаците искат да разширят фронта около Вовчанск, най-вече север-северозапад – по линиите Старица-Бугруватка (руското военно министерство обяви Бугроватка за превзета) и Гатище - Плетеновка. ОЩЕ: Боевете в Украйна: Серия ВИДЕА показва размера на загубите

Някои хора отказват да се евакуират

Все още е трудно да се отговори колко местни жители са останали във Волчанск. Понякога хората сами излизат, за да бъдат изведени от града, но има и такива, които отказват да се евакуират, защото не искат да напуснат дома си. ОЩЕ: В Харков се стичат евакуирани от областта, около 8000 души са потърсили убежище (СНИМКИ)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес