Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа
Реклама
 

Руската милиция влезе в школата на най-известния ММА боец

28 юни 2024, 23:09 часа • 20437 прочитания

Руските сили за сигурност извършват "оперативно-издирвателни дейности" в школата по бойни изкуства, кръстена на Абдулманап Нурмагомедов. Нурмагомедов е бащата на звездата на ММА Хабиб Нурмагомедов – Абдулманап е вече покойник и основната причина Хабиб да не се състезава повече е именно неговата смърт. Хабиб няма нито една загуба в ММА – побеждавал е във всичките 29 мача, в които участва (в лека категория) и държи серията за най-много поредни победи в ММА. Той е известен със стила си на борба, взаимстван от самбото (шампион е и в това бойно изкуство, както и баща му) - като истинска боа Нурмагомедов принуждаваше всеки съперник на арената в ММА да се предава с безмилостни ключове и задушаващи хватки.

Реклама

Хабиб, както и баща му, са от Дагестан. Действията на руските правоохранителни органи са последствие от терористичните атаки в републиката отпреди няколко дни: Нов "Крокус": Още жертви, още убити нападатели. Кой стои зад атаката в Дагестан? (ВИДЕО)

Източник на ТАСС съобщава за обиските в школата на Нурмагомедов, а по неофициални данни един от застреляните нападатели може да е ММА боецът Гаджимурад Кагиров, възпитаник на школата. Самият Хабиб публично призова родителите в Дагестан да проверят внимателно и да контролират с кого общуват децата им, особено в Интернет. Той отрече, че Кагиров е възпитаник на школата на семейството му и поясни, че само е тренирал там известно време, по-малко от половин година.

Още: Атаките в Дагестан разкриха: Улисана в Украйна, Русия се оказа уязвима у дома

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес