Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия ще прави космическа технология за Израел

21 ноември 2013, 09:21 часа
Реклама

Русия разработва два космически апарата по поръчка на Израел, съобщи руският президент Владимир Путин, предаде БГНЕС.

"Нашите две страни активно си сътрудничат с космическата сфера. На 1 септември руска ракета-носител изведе в околоземна орбита израелски спътник, а понастоящем руски специалисти разработват още два космически апарата за Израел", заяви Путин след срещата си с израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Подробности около поръчката и вида на космическите апарати не бяха съобщени. Путин обаче обърна внимание на динамиката на стокооборота между Русия и Израел /3 млрд. долара за 2012 г./, отбелязал ръст от 29% за първите 8 месеца на настоящата година.

От изявлението на руския президент стана ясно, че двете страни ще продължат да разширяват сътрудничеството си и в енергетиката, новите технологии, селското стопанство и медицината. Така например, в Ярославска област ще бъде построен фармацевтичен завод.

Путин отбеляза със задоволство и провелите се в Израел Седмица на руското кино и Дни на руската духовна култура. "Мисля, че би било интересно, ако сега представители на израелската култура дойдат в Русия", заяви руският президент.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес