Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин вече си търси пушечно месо за Украйна от още една азиатска държава (ВИДЕО)

27 август 2024, 12:54 часа • 1740 прочитания

След набирането на мъже от Непал, Индия, Шри Ланка - сега режимът на руския диктатор Владимир Путин е започнал да си търси пушечно месо за войната в Украйна от Индонезия.

Още: Путин и Моди решиха: Индийците, воюващи в руската армия в Украйна, се връщат у дома

Индонезийци: "Арбат" е сила!

Отделният батальон със специално предназначение „Арбат“ - арменският батальон, който е част от проруската международна бригада "Пятнашка", - обяви набиране на доброволци в Индонезия.

"Вече има няколко местни жители, които са готови да заминат за Донецката народна република (самопровъзгласилата се ДНР, която всъщност е украинската Донецка област - бел. ред.), да преминат обучение с нашите инструктори и да се борят с оръжие в ръка срещу украинския неонацизъм", гласи съобщение на "Арбат" в канала им в Telegram от 24 август.

Към публикацията е приложен и видеоклип, в който трима индонезийски граждани казват: ""Арбат" е сила“.

След нахлуването в Украйна непалските граждани също започнаха по-често да подписват договори с руската армия. Специалният кореспондент на "Нова Европа" Ирина Кравцова посети южноазиатската страна и разказа как бедните са били съблазнени от лесните пари на Путин, но са платили за това висока цена.

Още: Непал към Путин: Върни вербуваните за войната непалци и плати компенсации за загиналите

Същото важи за гражданите на Шри Ланка - островната държава, намираща се в близост до Индия: Пушечно месо за Путин от една от най-бедните страни: Избягали разказват за ужаса.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес