Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прессекретарят на "Хизбула" прекъсна брифинга си в Бейрут заради въздушна атака (ВИДЕО)

22 октомври 2024, 17:26 часа • 1163 прочитания

Мохамед Афиф - ръководител на медийните комуникации на „Хизбула“ - беше принуден да прекъсне пресконференция в южното предградие Дахия в Бейрут, след като в същото време се появи заплаха за нападение.

Говорителят на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) на арабски език Авичай Адраи издаде заповед за евакуация на жителите на района в този момент.

Афиф беше заснет как набързо приключва речта си и става, за да напусне мястото, докато асистентите му премахват микрофоните. Когато си тръгва, се чува как казва: „Бомбардировките не ни плашат, нито заплахите. Волята ни е твърда и решимостта ни е силна", цитира думите му The Times of Israel.

Още: Жертви след удар до болница в Бейрут, Израел говори за поразени военни обекти на "Хизбула" (ВИДЕО)

Израелски удар по Дахия

По това време Израел нанесе въздушен удар по южното предградие на Бейрут. Съобщава се, че той е бил насочен срещу сграда в близост до Главната дирекция за сигурност на Ливан.

Щети по дома на Нетаняху след атаката с дрон

Безпилотният самолет на „Хизбула“, изстрелян от Ливан към дома на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху в Кесария в събота, е нанесъл щети на резиденцията му. Снимка, която преди това беше забранена за публикуване от военния цензор, показва щетите, нанесени на дома от удара на дрона.

Още: Дрон порази дома на Нетаняху в Северен Израел (ВИДЕО+СНИМКИ)

Няма пострадали, а Нетаняху и съпругата му не са били у дома по това време.

В речта си в събота след нападението израелският премиер заяви: „Агентите на Иран, които днес се опитаха да убият мен и съпругата ми, направиха горчива грешка“. Той каза, че нападението няма да го възпре да продължи войната и че всеки, който навреди на израелците, ще плати „висока цена“.

Още: Удар по парите им: Израел има план да разруши доверието на шиитите към "Хизбула"

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес