Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Питон уби жена в Индонезия

16 август 2024, 12:34 часа • 1011 прочитания

Възрастна жена е намерена мъртва, след като е била нападната от питон в централната част на Индонезия, съобщиха полицията и местните власти. Това е третият подобен смъртен случай в провинцията в рамките на няколко месеца.

Как е убита жената?

74-годишната Мага, която подобно на много други индонезийци имала само едно име, разтревожила близките си, когато не се прибрала у дома и са започнали да я търсят.

ОЩЕ: Учени предлагат да ядем змийско: Как месото от питон може да ни влезе в менюто

Тя е намерена мъртва „поради това, че е била смазана и ухапана от змия“, заяви Суприади, говорител на полицията в град Палопо в провинция Южен Сулавеси и добави, че въпросната змия е четириметров питон.

Жената е била намерена с ухапвания по главата и краката близо до дома на семейството си, след като отишла да работи на полето, каза Авалуддин, началник на район Паданг Ламбе в Палопо.

Дъщеря ѝ я намерила в Паданг Ламбе, а змията била на метри от тялото ѝ, каза Авалуддин.

Местните жители са пребили змията до смърт и са казали, че жената е била погълната до раменете, допълва той, пише БГНЕС.

Други подобни инциденти

Смъртните случаи, причинени от големи змии, се смятат за редки, но през последните години няколко души в Индонезия са били убити от питони.

ОЩЕ: „Беше повече от змия“: Заловиха огромен питон във Флорида (ВИДЕО)

Миналия месец в село Ситеба, провинция Южно Сулавеси, е открита мъртва жена в корема на змия, която я е погълнала цялата.

През юни жена е намерена мъртва в корема на питон в друга област на Южно Сулавеси.

Миналата година пък жители на провинцията убили осемметров питон, който е изяждал убит от него фермер.

Подобни инциденти са докладвани и на остров Сулавеси през 2018 г. и 2017 г.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес