Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пекин: Китайски шпионаж в Германия? Чиста измислица

26 април 2024, 11:30 часа • 1236 прочитания

"Твърденията, че китайски шпиони действат в Германия, са чиста измислица." Това заяви говорителят на китайското външно министерство Уанг Уенбини.

"Така нареченият случай с китайски шпиони е чиста измислица. Китай вече е направил строги изявления пред германската страна във връзка с неоснователните обвинения на Германия", добави говорителят, предаде АФП, цитирани от БГНЕС.

На 25 април посланикът на Германия в Пекин заяви, че е била извикана от китайските власти във връзка с арестите на четирима германци по подозрение в шпионаж в полза на Китай.

Припомняме, че срещу трима души, арестувани в Западна Германия на 22 април, бяха повдигнати обвинения за предаване на информация за морски технологии на Китай. В Германия арестуваха трима шпиони, работили за усилване на бойния флот на Китай

На 23 април пък беше задържан асистент на германски член на Европейския парламент по подозрение, че е споделял с Пекин подробности за работата на асамблеята и е шпионирал китайски опозиционери в Германия.

Уанг допълни, че Пекин "изисква от Германия да бъде бдителна срещу опитите да се навреди на двустранните отношения" и да "спре антикитайския политически фарс".

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес