Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отравянето на котка предизвика недоволство в Дубай

04 юни 2024, 14:16 часа • 1660 прочитания

Отравянето на котка в общността Крийк Харбър в Дубай предизвика възмущение сред жителите. За случая съобщава дубайското англоезично издание Khaleej Times. 

Хората искат разследване

Близо 80 членове на общността се обединиха в писмо и поискаха инцидентът да бъде докладван на полицията в Дубай и да започне разследване.

Подробности за отравянето

Тими, първата бездомна котка, която се възползва от финансираната от общността инициатива Trap-Kauter-Return, беше открита безжизнена на 28 май близо до крайбрежната алея на яхтеното пристанище. Аутопсия, извършена от местна ветеринарна клиника в Ал Джадаф, разкри тежък вътрешен кръвоизлив от отравяне, вероятно причинено от отрова за плъхове. ОЩЕ: Британски депутат поиска всички котки да са със звънчета: Ето защо

Според едни от любителите на котки става дума за предумишлено убийство на невинно животно, тъй като котките естествено избягват силно миришеща отрова за плъхове и Тими, тъй като е добре нахранен и е запознат с общността, не би погълнал случайно отрова от капан за плъхове.

Отравянето на Тими не е изолиран случай

Стана ясно, че това не е първият пособен случай. През последните 10 месеца няколко здрави и дружелюбни котки са изчезнали. "Последният инцидент включваше брата на Тими, който изчезна в началото на март", разказва любителят на котки. ОЩЕ: Самолет на ОАЕ се повреди след сблъсък с фламинги

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес