Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отиде ли Путин в Пекин с ядрено куфарче? (ВИДЕО)

18 октомври 2023, 13:55 часа • 5159 прочитания

Видео от визитата на руския президент Владимир Путин в Пекин доведе до спекулации в медиите, че показва служители, които носят т.нар. ядрен куфар, предаде Ройтерс.

ОЩЕ: Путин ласкае Си Дзинпин и промотира китайската "мека сила" (ВИДЕО)

На кадрите се вижда как след приключването на преговори с китайския президент Си Цзинпин, Путин се отправя към друга среща, заобиколен от охрана и последван от представители на руските ВМС в униформи. Всеки от тях носи куфар, а камерата дава в близък план един от тях.

Руският ядрен куфар, известен като "Чегет" (името на връх от Кавказките планини), традиционно се носи от военноморски офицер и винаги е до държавния глава, но рядко бива заснеман. Става въпрос за чанта, в която се съхраняват кодове, които руският лидер трябва да използва за разпореждането на ядрена атака, в случай че не се намира в Кремъл.

Преди време се появи информация, че специално подготвен чиновник на Федералната служба за сигурност на Владимир Путин носи куфар с изпражненията и урината на президента, който съдържа неговите фекалии и урина, събрани по време на пътуванията му и го връща в Москва. Путин се притеснява, че точно тези отпадъци могат да разкрият прекалено много информация за здравето му, в случай че попаднат в неверни ръце

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес