Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нетаняху: Иран направи голяма грешка и ще си плати (ВИДЕО)

02 октомври 2024, 01:05 часа • 839 прочитания

Иран направи огромна грешка и ще си плати. Това обяви израелският премиер Бенямин Нетаняху в обръщение към нацията след иранската атака срещу страната.

Още: "Ще отговорим когато, където и както решим": Израелската армия се закани на Иран

„Тази вечер Иран отново атакува Израел със стотици ракети. Тази атака се провали. Беше осуетена благодарение на системата за противовъздушна отбрана на Израел, която е най-напредналата в света“, каза Нетаняху от среща с неговия кабинет по политическа сигурност във видео, разпространено от пресслужбата на израелското правителство. „Поздравявам IDF за впечатляващите им постижения“, каза той. 

Още: Иран заплаши Израел със „съкрушителни атаки“, ако отговори на нападението

„Атаката беше осуетена и благодарение на проявената бдителност и отговорност от вас – гражданите на Израел. Също така благодаря на Съединените щати за подкрепата им в нашите отбранителни усилия“, добави Нетаняху. „Иран направи голяма грешка тази вечер и ще си плати за това. Режимът в Техеран не разбира решителността ни да се защитаваме и решимостта ни да отмъстим на враговете си“, каза той. „Ние ще се придържаме към правилото, което установихме: който ни нападне – ще го нападнем и ние“, продължи той.

Още: Истинска война в Близкия изток: Иран изстреля балистични ракети по Израел (ВИДЕО)

Нетаняху се обърна и към атаката в квартал Яфа на Тел Авив, като изпрати съболезнования на семействата на убитите. „Както при ракетната атака, зад това нападение също има умишлена и убийствена ръка – тя идва от Техеран“, каза той.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес