Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Непоносимост: Турчин размаха нож на араби в ресторант в Истанбул (ВИДЕО)

02 юли 2024, 18:12 часа
Реклама

След събитията в Кайсери в Турция сякаш се отпуши голямо недоволство срещу сирийските бежанци, става ясно от социалните мрежи. 

Припомняме, че сирийски гражданин изнасили 7-годишно момиче в тоалетната на пазара в Кайсери, което предизвика гнева на хората от градчето. Турците станаха неуправляеми, палеха, биеха и чупеха имуществото на чуждите граждани наред. Недоволството обхвана и други градове, които също се разбунтуваха. 

Пример за непоносимост

В платформата Twitter се появи видео, в което турски гражданин в Истанбул заплашва група араби в ресторант, размахвайки нож. За случая разказва дигиталният портал DarkWeb Haber, като той е само един от много примери за недоволство. 

Видимо мъжът е повлиян от събитията в Кайсери, катоа той твърди: "Това е моята страна, аз съм турчин. Не разбирам арабски".

Чуха се гласове и срещу Ердоган

Арестуваните от турските власти са около 500 души. Властта в Турция нарече тези протести заговор срещу страната, а на част от тях се чуваха скандирания за оставката на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. 

Антитурските настроения в Сирия

Междувременно в северната част на Сирия, която е под контрола на турската армия, обстановката също се нажежи и сирийските граждани започнаха да нападат турски камиони. Организираха се антитурски протести и подпалиха турския флаг. ОЩЕ: Заговор срещу Турция? Арестуваха близо 500 души след Кайсери (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес