Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мащабът на разрушенията в Газа и 30 часа война в Израел (ВИДЕО)

08 октомври 2023, 15:39 часа • 7228 прочитания

Кадри показват последиците от израелските въздушни удари срещу Газа, където джамия беше напълно разрушена, пише BBC. Става въпрос за джамията в Хан Юнис. 

Израел нанесе ответни удари срещу "Хамас", след като въоръжената групировка предприе серия от атаки в събота, в най-голямата ескалация в региона от десетилетия. ОЩЕ: Защо Хамас свари неподготвен Израел: Все още ли израелската армия е една от най-добрите в света?

30 часа война

Израелските отбранителни сили споделиха видео, в което показват последните 30 часа от войната, в които Израел проведе първата фаза от операцията "Железни мечове", което представлява израелският контраудар във войната. ОЩЕ: Израел е обявил състояние на война (ВИДЕО)

Израелските сили нанесоха удар по дома на шефа на разузнаването на "Хамас", удариха две банки, принадлежащи на терористичната организация, за средства за тероризъм, сринаха сградата на вътрешното министерство на групировката. ОЩЕ: Намериха убит лидер на "Хамас" след израелска атака (ВИДЕО).

За момента убитите израелци са 600, като над 200 от тях са убити на музикалния фестивал на границата при коридора Ерец (Бейт Ханун), който се провеждаше в момента, когато "Хамас" атакува. Фестивалът беше с мото за мир между Израел и Палестина. Ранените израелци са над 2000. Преди обед палестинското здравно министерство за последно съобщи за 313 убити палестинци и над 1800 ранени.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес