Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китай трепери за възможна втора вълна на коронавируса заради случаи и в Ухан

12 май 2020, 06:28 часа • 2805 прочитания

Китай съобщи, че няма нови заразени вътре в страната, след два последователни дни на двуцифрено увеличение и на фона на страховете от втора вълна от инфекции, съобщи АФП.

Данните на Worldometers и "Джонс Хопкинс" обаче са за 1 нов случай. А Радио Китай уточнява, че това е човек, дошъл от чужбина. Броят на пристигналите от чужбина хора, заразени с COVID-19 достигна 1691, от тях 1611 са излекувани, а 80 се намират все още в болници. Няма смъртни случаи сред заразените от чужбина.

Китай до голяма степен е поставил вируса под контрол, но остава на ръба, опасявайки се, че втора вълна може да подкопае усилията да възстанови и задейства икономиката.

Ново огнище беше регистрирано отново през уикенда в град Ухан, където за първи път се появи пандемията, докато североизточният град Шулан беше поставен под блокада в неделя, след като се появи поредното огнище.

В понеделник Националната здравна комисия на Китай съобщи за 17 нови случая, 5 от тях в Ухан. 7 от новите случаи са внесени отвън.

Ден по-рано Китай обяви първото двуцифрено увеличение на случаите в цялата страна от близо 10 дни, като заяви, че са потвърдени 14 нови инфекции.

За 27-и пореден ден няма съобщения за смъртни случаи. Официалният брой на смъртните случаи в страната остава 4 633, докато общият брой на инфекциите в континенталната част е 82 919.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес