Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ким Чен Ун нарече ядрения потенциал на САЩ "заплаха за Пхенян"

23 октомври 2024, 06:19 часа • 569 прочитания

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун посети стратегически ракетни бази и провери готовността им "за действие за стратегическо възпиране", като същевременно нарече стратегическия ядрен потенциал на САЩ заплаха, предаде Ройтерс, като се позова на севернокорейските държавни медии.

ОЩЕ: Сестрата на Ким Чен Ун нарече Сеул и Киев "лоши кучета" на Запада, заплаши с ядрено оръжие

Стратегическите ядрени средства на САЩ представляват "постоянно нарастваща заплаха" за средата за сигурност на Северна Корея и дългосрочните заплахи изискват от Пхенян "задълбочена и строга" позиция на ядрените му сили за противодействие, заяви Ким, цитиран от държавната новинарска агенция КЦТА.

Севернокорейският лидер също така призова за модернизиране на въоръжените сили, като в бъдеще се даде приоритет на стратегическите ракетни сили, наричайки това "важен принцип на стратегията за изграждане на националната отбрана".

ОЩЕ: Пхенян официално обяви Южна Корея за враждебна държава. Ще праща ли Путин войски на Ким Чен Ун?

Той беше придружен от Ким Йо-чен, неговата влиятелна сестра, и Ким Чен-сик, първи заместник-директор отдел на Централния комитет на управляващата Корейска трудова партия, съобщи КЦТА, без да уточни кога са се състояли посещенията.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес