Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израелците издирват десетки отвлечени от ХАМАС млади жени (ВИДЕА и СНИМКИ)

08 октомври 2023, 01:36 часа • 14893 прочитания

Израелските власти публикуваха имената и снимките на десетки млади жени, изчезнали след вчерашната, 7 октомври, изненадваща операция на ХАМАС на територията на Израел.

Много цивилни, в по-голямата си част жени, но също и деца, са били отвлечени от селищата, в които бойците от крайното палестинско политическо крило успяха да проникнат и за кратко да установят контрол. Но много жени са били похитени и от музикален фестивал, който се е провеждал близо до граничната ограда с ивицата Газа - под мотото за мир между двата народа. Кадри в социалните мрежи показаха как участници във фестивала се опитват панически да се спасят от нахлуващите палестински бойци като тичат направо през пустинята.

Междувременно станаха известни имената на две от отвлечените жени - една от тях бе разпозната като Ноа Аргамани. Видео как палестинците я отвличат на мотоциклет докато тя пищи отчаяно, публикувахме тук: Жени и деца за заложници: "Хамас" не подбира (ВИДЕО).

Другата жена, за която се предполага, че вече е мъртва, е 30-годишната Шани Лук, германска гражданка, също пристигнала за участие във фестивала. Кадри с нейното тяло, разсъблечено и с изпочупени крайници, захвърлено в джип, обиколиха вчера социалните мрежи. Първоначално се предполагаше, че тя е израелска военнослужеща, но по-късно момичето бе разпознато от свои близки по татуировката на крака. Обновено: По-късно излезе нова информация за Шани - Изясни се съдбата на Шани Лук - най-известната сред отвлечените от "Хамас" 

Източник: Instagram/shanukkk

Източник: Instagram/shanukkk

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес