Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Израел убива човечеството": Ердоган сравни Нетаняху с Хитлер (ВИДЕО)

07 октомври 2024, 14:58 часа • 962 прочитания

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сравни израелския премиер Бенямин Нетаняху с Адолф Хитлер, като поводът за това е годишнината от атаките на "Хамас" срещу Израел и кризата в Близкия изток, става ясно от публикация на Анадолската агенция. 

Турция призовава света към почтена позиция

Ердоган подчерта, че Турция ще продължи да се противопоставя на израелското правителство и ще призове света към тази почтена позиция.

"Не трябва да се забравя, че Израел рано или късно ще плати цената за този геноцид, който извършва от една година и все още продължава. Точно както Хитлер беше спрян от общия съюз на човечеството, Нетаняху и „мрежата за убийства ще бъдат спрени по същия начин. ОЩЕ: Израел обяви, че е убил де факто премиера на Ивицата Газа от "Хамас" (СНИМКИ)

Израел убива човечеството, според турския президент

„Точно преди 365 дни 50 хиляди наши братя и сестри, които бяха живи, предимно деца и жени, бяха брутално убити. Болници в Газа, места за поклонение на различни религии и училища вече ги няма. Много журналисти, представители на неправителствените организации и посланиците на мира вече не са сред нас", коментира Ердоган. 

Според него не само жени, деца, бебета и невинни цивилни умират в Газа, Палестина и днес в Ливан, а човечеството. „Това, което беше убито пред света, в пряко предаване, точно за една година, всъщност е цялото човечество, всичките надежди на човечеството за бъдещето", смята турският президент. ОЩЕ: Макрон и Шолц отдадоха почит на жертвите на атентата от 7 октомври

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес