Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израел нанесе нови удари в Бейрут и разруши жилищни сгради

24 октомври 2024, 00:34 часа • 612 прочитания

Израел нанесе въздушни удари по цели на Хизбула в квартал Лайлаки – в южната част на ливанската столица Бейрут. 6 жилищни сгради бяха сринати при нападението, предаде Националната информационна агенция на Ливан.

Още: Нетаняху: "Хизбула" подготвя атака по земя срещу Израел

Нападенията бяха извършени на фона на предупрежденията на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен за избягване на по-нататъшна ескалация между Израел и Иран. Най-малко 10 израелски удара са нанесени по южните предградия на Бейрут, след като израелската армия (ЦАХАЛ) издаде предупреждение за евакуация на района. 4 израелски удара са поразили жилищен комплекс в близост до южното предградие Лайлаки, като напълно са го разрушили и са предизвикали голям пожар.

Още: Израел прехвана далекобойни ракети над Тел Авив, "Хизбула" изстреля още към Хайфа (ВИДЕО)

В южната част на Ливан израелски удари са нанесени по Тир, като са разрушени части от центъра му и са предизвикали ново изселване от някога оживения крайбрежен град. „Израелските набези в района около Ал-Лайлаки разрушиха 6 сгради“, съобщи още ливанската информационна агенция, като добави, че те са „най-жестоките в района от началото на войната“, предаде БГНЕС. 

Още: Прессекретарят на "Хизбула" прекъсна брифинга си в Бейрут заради въздушна атака (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес