Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израел атакува цели на "Хизбула"

11 септември 2024, 06:29 часа • 784 прочитания

Военновъздушните сили на Израел атакуваха цели в района на град Джуая в Южен Ливан. Мишената е била оръжеен завод и команден център на "Хизбула", предаде "Ройтерс". Преди това ливанското шиитско движение "Хизбула" атакува позиции на израелската армия в района на Горна Галилея.

По данни на израелската армия предишната вечер в района на Горна Галилея са били открити няколко останки от ракети, изстреляни от територията на Ливан.

Мишената на Хизбула

Твърди се, че някои от тях били прехванати, но други са паднали близо до кибуца "Амиад". "Въз основа на информация от разузнаването израелските военновъздушни сили атакуваха оръжейна фабрика на "Хизбула" в района Джуая в Южен Ливан.

Освен това военновъздушните сили на Израел атакуваха военния команден център на "Хизбула", както и други военни съоръжения в районите Набайтех, Мансури и Кфаркела в Южен Ливан, уточниха от израелската армия.

От "Хизбула", от своя страна, обявиха, че ударите в района на Горна Галилея са били насочени към щаба на ЦАХАЛ, както те наричат израелската армия, и срещу логистични складове. Нападението е извършено с помощта на дронове. "Всички цели бяха поразени право в целта", се уточнява в изявление на ливанското движение.

Още: Израел за смъртоносния удар в Газа: Терористи на "Хамас" се криеха в хуманитарната зона

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес