Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Хизбула" изстреля 320 снаряда срещу Израел по време на еврейски празник (ВИДЕО)

12 октомври 2024, 20:22 часа • 1252 прочитания

"Хизбула" е изстреляла около 320 снаряда в Израел по време на най-големия еврейския празник Йом Кипур, съобщиха от израелската армия.

По неофициална информация в социалните мрежи един от снарядите е паднал в цивилна сграда.

В платформата X (бивш Twitter) хората споделят щетите от атаката на терористичната организация. ОЩЕ: Израелската армия предупреди жителите на Южен Ливан да не се връщат по домовете си

По-рано през деня израелската армия предупреди жителите на Южен Ливан „да не се връщат“ в домовете си, тъй като войските продължават да се сражават с бойците на Хизбула в района.  

"Израелските сили продължават да нанасят удари по постове на "Хизбула" във или близо до вашите села“, заяви военният говорител Авичай Адраи. 

Правейки равносметка на дейността си през същия уикенд, израелската армия също обяви, че военновъздушните сили на еврейската държава са атакували „около 280 цели“ на "Хизбула" в Ливан и "Хамас" в Газа, добавя Le Monde.

Фронтът с "Хамас"

Междувременно израелската армия заяви, че е убила 20 бойци на "Хамас" през последните 24 часа в бежанския лагер Джабалия в Газа, предава Al Jazeera.

Армията добави, че досега е убила около 200 бойци в района, без да уточнява времевата рамка. В изявлението се казва още, че армията е убила неопределен брой бойци в южния град Рафа. ОЩЕ: Здравното министерство на Газа: 42 175 са загиналите от началото на военната операция на Израел

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес