Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ердоган: Ислямофобията на Запад се разраства

25 май 2021, 15:40 часа
Реклама

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган предупреди за нарастването на ислямофобията и антимюсюлманските настроения в западните страни. Според него сега държавите открито приемат крайнодесни и ислямофобски политически движения и антимюсюлманска политика.

На Първия международен симпозиум по медии и ислямофобия в столицата Анкара Ердоган каза, че ислямофобията предизвиква сериозно безпокойство, тъй като западните държави не предприемат действия срещу нея.

"Ислямофобията и антимюсюлманските настроения се разпространяват като ракови клетки на Запад", каза Ердоган и добави, че крайнодесните групи се превърнаха в основните политически движения на Запад.

„Стратегията на американската администрация за демонизиране на мюсюлманите след 9/11 служи като средство за допълнително задействане на анти-мюсюлмански настроения, които вече са съществували в културната структура на много западни общества“, каза Ердоган.

Турският лидер призова всички държави и общества да обединят усилията си и да създадат силна комуникационна мрежа срещу нарастващата заплаха.

„Трябва да мобилизираме всички политици, интелектуалци и медийни работници със съвест и собствените си религиозни служители срещу заплахата от ислямофобия“, каза Ердоган.

Той отбеляза, че трябват съвместни усилията срещу ислямофобията , за да се осигури мир и сигурност за всички.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес