Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Емирът на Катар: Израел не трябва да получава неограничено право да убива (СНИМКА)

24 октомври 2023, 16:11 часа • 4108 прочитания

Управляващият емир на Катар призова международната общност да не дава на Израел "неограничено разрешение да убива" палестинци в борбата му срещу „Хамас“. Новината предаде Reuters.

Той нарече борбата на Израел срещу „Хамас“ „опасна ескалация, която заплашва глобалната сигурност“. ОЩЕ: Русия освободи четири отвлечени украински деца след посредничеството на Катар

Достатъчно

„Ние казваме достатъчно. Израел не трябва да получава безусловна зелена светлина и неограничено разрешение да убива“, каза шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани в годишна реч за откриването на консултативния съвет Шура на арабската държава в Персийския залив. Това са първите му публични коментари след като Катар започна последните си усилия да посредничи между Израел и „Хамас“. ОЩЕ: Върви лъжа, че Катар ще спре да изнася газ заради Палестина (ВИДЕО)

Призоваваме за край на тази война

Емирът е категоричен, че на Израел не трябва да бъде позволено да използва вода, лекарства и храна като оръжие срещу цялото население, допълва Анадолската агенция. „Призоваваме за край на тази война, която надхвърли всички граници. Пощадете цивилните от последствията от военните сблъсъци и предотвратете разрастването на конфликта“, каза Шейх Тамим.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес