Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦАХАЛ ликвидира ръководителя на подразделение за безпилотни самолети на Хизбула

27 септември 2024, 06:15 часа • 741 прочитания

При израелски удар в южните предградия на Бейрут е убит ръководителят на подразделението за безпилотни самолети на „Хизбула“, съобщиха от групировката ЦАХАЛ. Подкрепяната от Иран „Хизбула“ направи изявление, че при удара на Израел e бил убит Мохамед Срур, роден през 1973 г., пише БГНЕС. 

Още: Нетаняху: Не сме отговорили на подкрепеното от САЩ предложение за примирие в Ливан

Четвъртата атака за една седмица

Това беше четвъртата атака за една седмица, насочена срещу командири на „Хизбула“ в гъсто населения район, който е една от крепостите на групировката. В изявление на ливанското министерство на здравеопазването се казва, че при нападението са загинали двама души, а 15 са ранени, „включително една жена, която е в критично състояние“.

Срур е учил математика и е бил сред редица високопоставени съветници, изпратени от „Хизбула“ в Йемен, за да обучават бунтовниците хути в страната, които са подкрепяни и от Иран, съобщи източник, близък до „Хизбула“.

Официалната Национална информационна агенция на Ливан съобщи, че „три ракети“ са били насочени към „жилищен апартамент в 10-етажна сграда“.

Фотограф на АФП заяви, че целта на удара е била близо до сградата, в която при удар миналия петък бяха убити ръководителят на елитните сили на Хизбула „Радуан“ Ибрахим Акил и други командири.

Ливанското министерство на здравеопазването съобщи, че при този удар са загинали 55 души, включително седем деца. 

Още: "Ливан вече е във война": Здравният министър на страната обяви, че Израел създава паника и терор

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес