Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Австралия въвежда изпит по английски за желаещите гражданство?

15 юни 2017, 09:19 часа • 1785 прочитания

Правителството на Австралия внесе за разглеждане във федералния парламент законодателни поправки, предвиждащи въвеждане на изпит по английски език като задължително условие в процедурата за получаване на гражданство, съобщи БГНЕС.

„Владеенето на английски език е нужно за икономическата дейност и социалната сплотеност, затова австралийското общество широко подкрепя идеята хора, които искат на получат гражданство, да могат да вземат пълноправно участие в нашия живот като говорят на нашия английски език”, каза министърът по имиграцията и охраната на границите Питър Датън пред камарата на представителите във федералния парламент.

Според предложенията на правителството от изпит ще бъдат освобождавани хора над 60-годишна възраст и деца под 16 години, както и хора със сериозни нарушения на слуха, зрението, говора, страдащи от психически и други заболявания.

Друго важно предложение на правителството е свързано с изискването документи за получаване на гражданство да се подават едва след като чужденецът е живял 4 години постоянно в Австралия (досега документи можеше да се подадат след една година престой).

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес