Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха една от съпругите на лидера на "Ислямска държава"

02 декември 2014, 19:23 часа • 16285 прочитания

Ливанската армия арестува съпругата и една от дъщерите на лидера на джихадистката групировка "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади. Двете са били задържани, докато се опитвали да минат през границата от Сирия, поясниха представители от ливанските сили за сигурност, предадоха Ройтерс и ДПА.

Задържането е станало край ливанския сунитски град Арсал преди 10 дни. Не се споменават имената на двамата. Жената е със сирийска националност. Детето е на 8 или 9 години. Прави му се ДНК тест, за да се установи дали Ал Багдади наистина му е баща.

Не е известно колко жени има Ал Багдади. Според консервативните тълкувания на исляма един мъж може да има до четири съпруги, отбелязва АП. Според ливанския вестник "Ас Сафир" ливанските сили са арестували съпругата и детето на Багдади в координация с чуждо разузнаване. Жената на терориста сега се намира в центъра за задържане към военното разузнаване на Ливан в Ярзе, близо до столицата Бейрут. Тя влязла в Ливан от Сирия с фалшива лична карта.

По думите на пожелал анонимност военен източник арестът може да помогне при преговорите за освобождаване на ливанските войници, които бяха пленени от "Ислямска държава" през август и все още са в ръцете на джихадистите.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес