Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пламнаха гората над Бачково и вила край Асеновград

11 декември 2016, 14:45 часа • 4529 прочитания

Два пожара пламнаха почти едновременно край Асеновград днес.

Широколистна гора над асеновградското село Бачково е обхваната от огън. Пушек се издига на три места над дърветата, обясниха пожарникари, които са на мястото на пожара. Пламъците са възникнали в труднодостъпна местност, до която няма достъп с автомобили. Това налага огнеборците да се придвижват пеш до там, като междувременно трябва да направят и просека.

С огнената стихия се борят екипи от два противопожарни автомобила и един от клона на Дирекция горско стопанство в Асеновград. Възникналият пожар е далеч от най-близкото населено място и към момента не съществува пряка опасност за граждани. Не се съобщава причината и каква площ от широколистната гора е засегната от пламъците.

Минути по-късно пожар се разгоря и във вила над квартал Долни Воден. За да потушат огъня са изпратени противопожарни екипи от Пловдив и Асеновград, съобщи за Actualno.com началникът на асеновградската РСПБЗН инженер Величко Бришимов. Няма данни за пострадали хора, като все още не е ясно и какви щети са нанесени по постройката.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес