Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Минерална вода се излива в реката на Асеновград

04 август 2016, 17:05 часа • 4826 прочитания

Стартира спешен ремонт на един от сондажите за минерална вода в Асеновград. Извършването на ремонтните дейности се налага, заради теч, вследствие на развален спирателен кран. Вече 10 дни минералната вода от сондажа се стича в река Чая, съобщи кореспондентът на Actualno.com в града.

Именно спиране загубата на живителната течност е целта на предстоящия ремонт. За да бъдат осъществени планираните дейности трябва шахтата при сондажа да бъде пресушена. Този водоизточник е основен за потребленеито на Градския басейн и е резерва за нуждите на Районната противопожарна служба в Асеновград.

От него се черпи вода за автомобилите на пожарникарските екипи, в случай, че се наложи преустановяване на водоподаването от ВиК. Това поясни началникът на РСПБЗН в града инженер Величко Бришимов. От години Градският басейн в Асеновград ползва тази сонда като водоизточник за пълнене на съоръжението. По решение на Общинския съвет от предния мандат, тогавашният наемател на обекта плащаше по 0,15 лева за кубик изразходвана вода.

Сега се планира при ремонта на сондажното съоръжение да бъде поставен измервателен уред – водомер. Целта е да се отчита с точност ползваното количество минерална вода. Очаква се ремонтните дейности да продължат около десетина дни, каза ресорният заместник-кмет на Асеновград инженер Петър Бояджиев.

Той увери, че нарушение в работата на Градския басейн няма да има. Финансирането на дейностите е осигурено от общинския Бюджет и ще струва на Общината около 2 000 лева

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес