Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асеновград даде малко над 4 хил. лева за 19 абитуриенти-сираци

12 май 2015, 19:45 часа • 7859 прочитания

Общо 19 момичета и момчета сираци и полусираци, които тази година са абитуриенти, получиха финансова помощ от Община Асеновград, информира кореспондентът на Actualno.com в града.

Отпускането на сумата, която е в общ размер на 4 100 лева, за абитуриенти сираци и полусираци от випуск 2014 г./ 2015 г., бе гласувана от Общински съвет Асеновград на 58- то редовно заседание през миналия месец.

Четирима от младежите са настанени в Дом за деца, лишени от родителски грижи "Таню Войвода" в града. Останалите 15 живеят с роднини.

Един от всички 19 е пълен сирак. За него Общината отдели 500 лева. За всеки един от останалите 18, които са полусираци, бе отпусната сума в размер на по 200 лева.

Всички абитуриенти, които получиха помощта, са ученици в асеновградски средно общобразователни училища и професионални гимназии. Средствата бяха връчени на зрелостниците днес лично от кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов. Той им пожела успех и по-щастливо и спокойно бъдеще, сбъдване на всички цели и мечти, както и да станат достойни граждани на нашата община.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес