Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 коли затънаха в кал, заради ремонт на улица в асеновградския квартал "Горни Воден"

14 септември 2015, 15:10 часа • 4682 прочитания

Общо четири автомобила затънаха кал, натрупана заради ремонт на улица „Гергана“ в асеновградския квартал „Горни Воден“, оплакаха се жители. Те обясниха, че ремонтните дейности там продължават вече повече от месец, предаде кореспондентът на Actualno.com в Асеновград.

Наложило се е жители на квартала сами да запълват образувалите се кратери, за да могат да преминат с автомобила си, без да пропаднат. След падналия през уикенда дъжд преминаването с кола през участъка е станало почти невъзможно.

Потърпевши са сигнализирали за ситуацията в Община Асеновград. По думите на жителите, е обещано днес теренът да бъде заравнен. 

Отговорът от общинското ръководство към нас бе, че е сформирана комисия, която вече е направила оглед на отсечката и ще се предприемат мерки в най-скоро време. Фирмата, изпълняваща поръчката, обаче, не може да се ангажира със срок за приключване на ремонтните дейности. Причината – постоянно се налагало да се извършват допълнителни непредвидени дейности, които възниквали впоследствие.

Улица „Гергана“ в асеновградския квартал „Горни Воден“ е заложена като обект в Инвестиционната програма на Асеновград за 2015 г. Планирано е изграждане на канализация, баластриране и частично асфалтиране, като дейностите се извършват съвместно с ВиК, а сумата, отделена за целта, е около 183 000 лева.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес