Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лумина парк 2024 се завръща с магическо светлинно пътешествие

27 септември 2024, 10:50 часа • 317 прочитания

Лумина парк се завръща на своето обичайно място в Ботаническата градина в София (Околовръстен път №22) този октомври, съобщават организаторите. Пригответе се за вълнуващо пътешествие по цялото земно кълбо, което ще ви пренесе в света на светлината, и се забавлявайте с цялото семейство.

Кога започваме? В деня, в който усмихнатите призраци и щастливите вещици излизат на разходка – 31 октомври 2024 г.

Под звездното небе и сред красивата природа на Ботаническата градина посетителите ще се потопят в магическа атмосфера, в която светлината разказва истории. Лумина парк 2024 ще предложи незабравимо околосветско пътешествие, разположено в 7 различни тематични зони, с над 200 светлинни инсталации и 4 арт инсталации, създадени от талантливи художници.

Пригответе се да прекосите континенти и да се качите на самолети, влакове, кораби, дори балони, които ще ви отведат в далечни земи. Светлинните инсталации ще ви пренесат на най-мечтаната дестинация!

Какво ви очаква в Лумина парк 2024?

Източник: Lumina Park

Светлинното пътешествие ще започне от Европа, където със самолет ще обиколите най-красивите и вълнуващи европейски градове. Ще се качите на влака, за да разгледате уникалните пейзажи на Африка, където сред светещи пустини и екзотична фауна ще усетите духа на континента. Ако винаги сте мечтали да посетите Латинска Америка, няма нищо по-лесно от това. Танцувайте под цветните светлини на мексиканските празници и открийте магията на Мексико с ярки цветове и динамични инсталации. Погледнете света от прозореца на автобуса, който ще ви отведе до далечен Китай, сред мистериозни дракони и древни храмове, озарени от светлина. Зимата идва и ще може да се потопите в студените пейзажи на Арктика, където ледените скулптури и светлините на северното сияние ще ви отведат в свят на магия и мистерия. Готови ли сте и за пътуване до далечна Индия с балон? Там ще събудите сетивата си и ще се насладите на богатството на цветовете на екзотичната държава, която ще ви омагьоса и ще ви покаже една от най-древните култури в света. Ще завършим своето далечно пътешествие с много морски приключения. Понесете се по вълните с кораб и се запознайте с чудесата на подводния свят, където морски създания и коралови рифове оживяват в светлина.

Присъединете се към нас на 31 октомври 2024 г. за откриването на Лумина парк!

Ботаническата градина в София отново ще бъде сцената на едно уникално светлинно шоу, което ще очарова малки и големи. Очаква ви незабравимо приключение, изпълнено с вълшебни мигове, които ще ви отведат до най-красивите места на планетата, без да напускате сърцето на София!

Лумина парк е идеалното място за семейства, приятели и всички, които обичат да се забавляват, пътуват и да се наслаждават на красотата на светлината.

Следете за повече актуална информация на интернет страницата на събитието –https://luminapark.bg/.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес