Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венецуела отзова дипломатите си от 7 държави: Не признават Мадуро (ВИДЕО)

30 юли 2024, 06:25 часа • 1421 прочитания

Венецуела отзова дипломатите си от Аржентина, Доминиканската република, Коста Рика, Панама, Перу, Уругвай и Чили след преизбирането на президента Николас Мадуро - и причината е, че те не го признават, съобщи Агенция "Франс прес". 

Отвратителен прецедент срещу суверенитета на Венецуела

Каракас реши да отзове всички членове на дипломатическите си мисии от гореспоменатите държави "поради отвратителен прецедент, който е атака срещу нашия суверенитет", се казва в изявление на венецуелското външно министерство.

Правителството също така поиска всичките седем държави да изтеглят дипломатите си от Венецуела.

Министерството определи изявленията на страните относно преизбирането на Мадуро като намеса във вътрешните работи на страната.

"Венецуелското правителство си запазва правото да предприеме политически и правни мерки, за да гарантира защитата на правото на самоопределение. Венецуелското правителство ще се противопостави на всякакви действия, които застрашават мирното съвместно съществуване", добави министерството.

Междувременно опозицията обяви, че 65% от гласувалите на изборите са дали вот срещу Мадуро и за опозиционния кандидат Гонзалес и че това може да се докаже.

Още: Николас Мадуро печели: Венецуелската ЦИК и странните резултати

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес