Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уругвайският президент остави министрите без ваканция

30 ноември 2013, 18:45 часа • 28011 прочитания

Президентът на Уругвай остави министрите без отпуска.

„Никаква ваканция. Сега не е времето. Сега има много неща, които трябва да се направят, преди идването на власт на следващото правителство", каза Хосе Мухика. В допълнение държавният глава посъветва министрите да не злоупотребяват с пътуванията зад граница, „защото извън страната не гласуват".

Главата на Уругвай поиска от подчинените си да му предоставят подробен отчет за всички проекти, които се реализират в страната. Той призова особено внимание да се отдели на процеса, свързан с легализирането на марихуаната, намаляването на ДДС, както и създаването на Университета по технологии.

Следва да се отбележи, че президентът е известен със своя аскетизъм. Хосе Мухика е най-бедният президент в света. Той изостави двореца, за да живее в скромна семейна ферма близо до Монтевидео. Всяка сутрин 78-годишният политик отива до кладенеца, за да донесе вода. „Резиденцията" му се охранява само от полицейски патрул и две кучета, а месечната му заплатата възлиза 775 долара, което съответства на средното равнище в страната.

"Наричат ме най-бедният президент, но аз не се чувствам беден. Бедни са тези, които работят, за да живеят в лукс. Те винаги искат още и още", обясни концепцията си Мухика. „Това е въпрос на вътрешна свобода", каза още той.

 

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес