Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп след стрелбата: Имах една от най-невероятните речи, но я промених

15 юли 2024, 11:49 часа • 995 прочитания

Бившият президент Доналд Тръмп даде едно от първите си интервюта след опита за покушение срещу него в събота вечерта, като заяви, че е преработил изцяло речта си за конгреса на Републиканската партия в Милуоки. Очаква се там той официално да бъде обявен за кандидат на формацията за президент на вота през ноември 2024 г.

Още: "Проект 2025": Радикалният план за промяна на Америка с почерка на Тръмп

Имал е "забележителна реч"

Тръмп обяви, че ще се съсредоточи върху посланието за "единство", вместо да критикува държавния глава Джо Байдън.

"Речта, която щях да произнеса в четвъртък, щеше да бъде забележителна по рода си", каза той пред Washington Examiner. "Ако това не се беше случило (атентатът - бел. ред.), това щеше да бъде една от най-невероятните речи", каза още републиканецът, като добави, че тя щяла да бъде насочена най-вече към политиката на президента Байдън.

Снимка: Getty Images

"Честно казано, сега речта ще е съвсем различна. Това е шанс да обединим страната. На мен ми беше даден този шанс", каза Тръмп в интервюто, цитиран от BBC.

Още: Как конспиративните теории превзеха социалните мрежи след опита за убийство на Тръмп

Тръмп каза какво е почувствал в момента на стрелбата

Доналд Тръмп описа момента, в който е погледнал към тълпата, след като е разбрал, че е бил прострелян. Припомняме, че ФБР идентифицира стрелеца като 20-годишния Томас Матю Крукс - регистриран републиканец, който щял да гласува за първи път, според NBC. Мъжът беше ликвидиран на място, след като откри огън по Тръмп от покрива на близка сграда, намираща се на малко над 100 метра от трибуната на бившия президент.

"Енергията, която идваше от хората там в този момент... Те просто стояха там. Трудно е да се опише какво беше усещането, но знаех, че светът гледа. Знаех, че историята ще съди за това, знаех, че трябва да им кажа, че сме добре", каза Тръмп.

Преди броени часове бившият президент кацна в Милуоки, където тази седмица ще участва в Националния конгрес на Репуликанската партия и ще бъде официално номиниран за неѝн кандидат. Очаква се също така да разкрие кой ще бъде негов кандидат-вицепрезидент на изборите.

Още: "Трябваше да съм мъртъв": Тръмп след атентата

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес