Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стрелецът срещу Тръмп е идентифициран като Томас Матю Крукс (ВИДЕО)

14 юли 2024, 08:21 часа • 6459 прочитания

20-годишен е стрелецът, ранил Доналд Тръмп при опит за убийство на митинг в Пенсилвания в събота в един от най-ужасяващите актове на насилие в политическата история, съобщи "Дейли мейл".

Бившият президент говореше пред хиляди поддръжници, когато се хвана за ухото, а кръв покри лицето му, след като заподозреният откри огън с полуавтоматична пушка от покрив на 130 ярда разстояние от сцената, пише БГНЕС.

Бяха произведени най-малко 8 изстрела и тълпата започна да крещи, докато Тръмп бе евакуиран от неговите агенти от тайните служби. Още: Тръмп с първи думи след опита да бъде убит

Нападателят уби един от присъстващите на митинга и рани други двама критично, преди да бъде прострелян и убит в ужасяващия инцидент, който предизвика въпроси как органите на реда са му позволили да открие огън срещу бивш президент.

В социалните мрежи Томас Матю Крукс е публикувал видео, в което открито казва: "Мразя Тръмп и републиканците и познайте - забъркахте се с неподходящия човек": Стрелецът срещу Тръмп е регистриран републиканец, щял да гласува за първи път сега

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес