Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След стрелбата: ФБР разследва "очевиден опит за убийство" на Доналд Тръмп (ВИДЕО)

16 септември 2024, 00:35 часа • 3277 прочитания

Бившият президент Доналд Тръмп е в безопасност след това, което ФБР каза, че изглежда като „опит за убийство“ в неговия голф клуб в Уест Палм Бийч, Флорида, в неделя. Случката дойде по-малко от два месеца след като Тръмп беше ранен по време на опит за убийството му на митинг в Пенсилвания.

Представители на правоприлагащите органи казаха, че е имало стрелба на територията на международното голф игрище Тръмп Уест Палм Бийч, а говорител на кампанията каза, че е имало изстрели близо до Тръмп.

Говорителка на шерифската служба на окръг Палм Бийч каза, че е задържано „лице, към което има интерес“. Сикрет сървис каза, че скоро ще предостави допълнителна информация.

Подробности от Сикрет сървис

„Екип на Сикрет сървис е открил огън по въоръжен мъж“ близо до линията на собствеността на международния голф клуб „Тръмп“ в Уест Палм Бийч“, разказва Рафаел Барос, специален агент, отговарящ за полевия офис на Сикрет сървис в Маями, цитиран от The New York Times. Шериф Рик Брадшоу от окръг Палм Бийч каза, че близо до храстите, където е бил заподозреният стрелец, са открити „пушка в стил AK-47 с мерник“ и камера „GoPro, която той щял да използва, за да прави снимки“. „В момента не сме сигурни дали лицето е успяло да стреля по нашите агенти“, каза Рафаел Барос от Сикрет сървис.

Агент от тайните служби е бил малко пред Доналд Тръмп, докато той играел голф, когато забелязал цев на пушка, стърчаща от ограда в голф клуба, каза шериф Рик Брадшоу от окръг Палм Бийч на пресконференция. Агентът „незабавно е реагирал“ и лицето, държащо пушката, е избягало. Брадшоу потвърди, че служителите на реда имат потенциален заподозрян в ареста.

Още: Нова стрелба край Доналд Тръмп (ВИДЕО)

Брадшоу казва, че службата му е получила известие от Сикрет сървис около 13:30 ч. източно време, че са били произведени изстрели. Тогава свидетел видял мъж да напуска храстите и направил снимка на черния Нисан, в който е избягал.

ФБР публикува изявление, в което се казва, че е „отговорило на Уест Палм Бийч във Флорида и разследва нещо, което изглежда като опит за убийство на бившия президент Тръмп“.

Шериф Уилям Д. Снайдер каза, че неговите заместници в окръг Мартин са задържали шофьор на превозно средство, издирвано във връзка със стрелбата. На брифинг с местните медии той обясни, че шофьорът „не е показвал много емоции“, когато е бил арестуван. „Той не беше въоръжен, когато го извадихме от колата“, каза шерифът, добавяйки, че федералните следователи ще претърсят автомобила.

"Добре съм!"

След инцидента Доналд Тръмп изпрати съобщение, в което казва, че „в близост до мен е имало огнестрелни изстрели, но преди слуховете да започнат да излизат извън контрол, исках първо да чуете това: В безопасност съм и съм добре!“ Има малко публична информация за стрелбата, но Тръмп я формулира с подобен език, който е използвал, за да опише наказателните дела срещу него и опита за убийство, който оцеля в Пенсилвания през юли. „Нищо няма да ме забави“, написа той. „Никога няма да се предам“, категоричен е той.

Реакцията на Камала Харис

Вицепрезидентът Камала Харис и кандидат на демократите за президент реагира на случилото се. „Бях информирана за съобщенията за изстрели близо до бившия президент Тръмп и неговата собственост във Флорида и се радвам, че той е в безопасност. Насилието няма място в Америка”, написа тя в социалните мрежи.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес