Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След опита за атентат срещу Доналд Тръмп: Илон Мъск публично го подкрепи за президент (ВИДЕО)

14 юли 2024, 08:03 часа • 1695 прочитания

Милиардерът Илон Мъск, който е основател и главен изпълнителен директор на "Тесла", заяви, че изцяло подкрепя Доналд Тръмп и му пожела бързо възстановяване след стрелбата на митинг в щата Пенсилвания, предаде агенция Ройтерс. По този начин Мъск за първи път публично подкрепи Тръмп в президентската надпревара в САЩ, посочва агенцията.

Още: Тръмп с първи думи след опита да бъде убит

Най-богатият човек в света публикува в своята социална мрежа X позицията си, придружена с видео на окървавения Тръмп. "Напълно подкрепям президента Тръмп и се надявам на бързото му възстановяване", написа Мъск.

По-късно милиардерът публикува коментара: "Последният път, когато Америка имаше толкова силен кандидат, това беше Теодор Рузвелт".

Завой към десницата

Публикацията на Мъск затвърждава завоя му към десницата и дава на Тръмп високопоставен поддръжник в стремежа за връщане в Белия дом на изборите на 5 ноември, отбелязва Ройтерс.

Блумбърг съобщи в петък, 12 юли, че Мъск е направил дарение за политическа организация, работеща за предизборния щаб на Тръмп. Преди Мъск е гласувал за кандидатите на Демократическата партия Хилари Клинтън и Джо Байдън, припомня Ройтерс, като се позовава на негови изявления, пише БТА.

Още: Демократите се надпреварват да подкрепят и да се молят за Тръмп

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес