Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Простреляха тежко бившия китарист на Ози Озбърн (ВИДЕО)

16 октомври 2024, 12:06 часа • 642 прочитания

Джейк И. Лий, бивш китарист на Ози Озбърн, е бил прострелян многократно и е билтежко ранен в Лас Вегас рано сутринта във вторник, 15 октомври, съобщи АП.

Полицията обяви, че Лий е бил прострелян около 2:40 ч. във вторник местно време и е откаран в болница за лечение. Не са извършени арести, а от полицейското управление съобщиха, че разследването на стрелбата, която е станала в квартал на около 16 км южно от централния булевард Лас Вегас Стрип, продължава.

Още: Съпругата на Ози Озбърн призна, че е направила опит за самоубийство

Подробности за стрелбата

Представителят на Лий Аманда Кейгън потвърди стрелбата в изявление, като добави, че музикантът е в съзнание и "се очаква да се възстанови напълно". "Тъй като инцидентът е в процес на полицейско разследване, няма да бъдат давани допълнителни коментари. Лий и семейството му оценяват уважението към личния им живот в този момент", се казва в изявлението. Кейгън поясни, че стрелбата е станала, докато Лий е разхождал кучето си.

"По Божия милост не са засегнати важни органи, той е в пълно съзнание и се очаква да се възстанови изцяло", заяви пред Асошиейтед прес Тим Хейн, мениджър на рок групата на Лий Red Dragon Cartel.

Кой е Джейк И. Лий

Роден в Норфолк, щата Вирджиния, и израснал в Сан Диего, 67-годишният Лий свири на китара в няколко групи от глем метъл сцената на Лос Анджелис през 80-те години на миналия век, включително в ранната версия на Ratt. 

Присъединява се към групата на Ози Озбърн през 1982 г. и остава до 1987 г., като свири в албуми, сред които е "Bark at the Moon" от 1983 г. По-късно свири в метъл групата Badlands и издава няколко солови албума, пише БТА.

Още: Наградата, за която Ози Озбърн отчаяно мечтае

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес