Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По бели гащи: Колаж на Тръмп и Байдън на корицата на New York Magazine разгневи читателите (СНИМКА)

19 юли 2024, 11:30 часа • 1338 прочитания

Най-новата корица на New York Magazine е с Доналд Тръмп и Джо Байдън, стъпили на два кантара и облечени само по долни бели гащи. Провокативният колаж разгневи читателите на списанието и потребителите в интернет.

Става дума за здравния брой на изданието, в който се говори за положителната проба на Байдън за Covid-19 и генерално за здравословното състояние на двамата участници в американските президентски избори, които ще се проведат през ноември. Към публикацията на списанието в социалните мрежи е добавен и следният текст: "Сега пък Байдън е с Covid. Не пропускайте здравното ни издание, в което ще прочетете за медицински пробиви и скандали плюс една политическа конвулсия: видимото влошаване на състоянието на президента."

В изданието открито се коментира здравето на възрастните кандидати за президент на САЩ - Джо Байдън е на 81 години, а Доналд Тръмп - на 78. И докато списанието се опитва да насочи вниманието към здравните проблеми в политическата сфера, публичният отговор се е концентрирал основно върху корицата, пише "Marca".

Още: NBC: Политическата кариера на Байдън е към своя край

Отзвукът в социалните мрежи

Осъзнавайки ефекта от провокативната корица, главният редактор на New York Magazine пише като коментар в списанието: "Добре обмислихме как да представим факта, че тази корица ще излезе в разгара на предизборната кампания, в която дебатът постави здравето и възрастта на кандидатите в центъра на разговорите."

Потребителите в социалните мрежи обаче са изключително възмутени. "Тази снимка е притеснителна.", "Изключително гнусно решение е да пуснете тази корица. Вече определено медиите спомагат в това САЩ да се превърне в една голяма шега."

Някои потребители отбелязват нещо важно, а именно: "Това изображение е изключително унизително. Най-вероятно е направено с изкуствен интелект и се притеснявам, че създава прецедент. Дали участниците са дали съгласието си?".

Още: CNN: Зеленски и Тръмп ще проведат първи разговор от 2020 г. насам

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес