Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обяснение със стрес за трагедията пред казино "Планета Холивуд"

23 декември 2015, 08:40 часа •
Реклама

Младата 24-годишна жена, която насочи автомобила си срещу тълпата в Лас Вегас в неделя вечерта, убивайки един човек, твърди пред полицията, че е била "стресирана" в деня на инцидента. В същото време тя не може да обясни своите действия, информира БГНЕС.

Чернокожата Лакейша Холоуей от североизточния щат Орегон, която насочи колата си няколко пъти срещу пешеходците на оживено място в големия център на хазарта в американския Запад, бе официално обвинена във вторник в убийство и трябва да бъде изправена пред съдия днес (23 декември). Тя бе обвинена и че е заплашила сигурността на тригодишната си дъщеря, която е била колата по време на инцидента.

Холоуей обясни на полицията, че се е намирала в „период на стрес” в деня на инцидента. Тя "се опитвала да нощува в колата си", в която живяла в продължение на седмица с дъщеря си ", но е била гонена от охранителите на имоти, в близост до които е спирала.

Холоуей декларира пред полицията, че не е под въздействие на алкохол или медикаменти. Полицията обаче съобщи за мнението на експерт, който наблюдавал при нея ефекта на „вид стимулант”. Шерифът на Лас Вегас Джо Ломбардо обясни, че изглежда жената е била в конфликт с бащата на детето и е преминавала през Лас Вегас, за да отиде при този човек в Тексас.

След като се качва няколко пъти на тротоара в неделя около 18:30, тя бяга от мястото, спира пред близък хотел и моли за помощ. „Не изглеждаше стресирана от действията си”, заяви в понеделник полицейският началник, като добави, че момиченцето (детето в колата, бел.ред.) е добре.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес