Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова стрелба край Доналд Тръмп (ВИДЕО)

16 септември 2024, 00:11 часа • 1663 прочитания

"Кандидатът за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп е в безопасност след изстрели в близост до него". Това се казва в изявление на кампанията му от днес, предаде Ройтерс. В изявлението не се дават повече подробности.

По информация на „Ню Йорк пост“ във Флорида двама души са открили стрелба пред клуб, в който Тръмп е играл голф, но той не е бил в опасност. Вестникът се позовава на източници от правоохранителните органи.

Още: Планът на вицето на Тръмп за мир в Украйна: Путин харесва това (ВИДЕО)

От предизборния щаб на Тръмп потвърдиха, че е имало „изстрели в близост до него“, но добавиха, че кандидатът за президент на Републиканската партия е в безопасност. „Президентът Тръмп е в безопасност след изстрели в близост до него. Засега няма повече подробности“, се казва в изявление на говорителя на кампанията му Стивън Чунг.

Тръмп е играл голф на голф игрището си в Уест Палм Бийч, Флорида, недалеч от резиденцията си Мар-а-Лаго, по време на почивен ден от президентската кампания, съобщават множество медии. Не беше ясно кой е произвел изстрелите и няма незабавни индикации, че Тръмп е бил мишена. Според някои съобщения стрелбата е била между двама души, които са имали спор в близост до игрището.

Още: Бивш съветник на Тръмп: Ако Путин използва ядрено оръжие в Украйна, подписва смъртната си присъда (ВИДЕО)

Това се случи на фона на повишената загриженост за безопасността на кандидата - само два месеца след като бившият президент беше ранен в ухото, когато въоръжен мъж откри огън по време на митинг на Тръмп в Пенсилвания.

Тайните служби на САЩ, натоварени със задачата да защитават президенти, бивши президенти и други високопоставени лица, бяха подложени на критики след инцидента в Пенсилвания. По-късно ръководителят на агенцията подаде оставка, а най-малко петима нейни агенти бяха пуснати в административен отпуск. 

Още: Тръмп: Глас за Харис е глас за война с Русия

През юли по време на предизборен митинг в Пенсилвания мъж откри стрелба по бившия президент и бъдещ кандидат на Републиканците в Съединените щати Доналд Тръмп. От ФБР определиха нападението като опит за убийство, заподозреният бе елиминиран от властите. Тръмп беше ескортиран към кола от агенти на „Сикрет сървис“ и полицаи. Тогава куршумът мина на милиметри от главата на Доналд Тръмп и го уцели в ухото.

Всичко това се случи преди конвенцията на Републиканците в Съединените щати. На нея партията трябваше да утвърди номинацията на Тръмп за втори мандат като президент.

Още: "Убийци и терористи": Тръмп с критики към нелегалните имигранти

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес