Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изолирано амазонско племе се пристрасти към порното, след като Илон Мъск му осигури достъп до интернет

09 юни 2024, 09:29 часа •
Реклама

Бразилското племе Марубо, живяло изолирано 1000 години в джунглата по поречието на река Амазонка, получи достъп до интернет и за броени месеци мъжете в него се пристрастили към порното и бойните онлайн игри.

През септември 2023 г., когато Starlink пусна своите услуги в Бразилия, използвайки сателити в ниска околоземна орбита, селото, наброяващо около 2000 души, за първи път получи възможност да се свърже с външния свят чрез интернет. В началото туземците били щастливи, тъй като при извънредни ситуации можели да потърсят помощ, да извикат лекари или спасители, както и да говорят със свои близки, преместили се да живеят в цивилизацията. Сега обаче старейшините бият тревога заради драстичната промяна в ежедневните навици на мъжете в селото, пише вестник The Economic Times

Особено младите хора станали мързеливи и започнали да прекарват по-голямата част от времето си в хамаците със смартфони в ръка. Повечето се пристрастили към военните екшън игри и към порното, макар традиционната им култура да забранява дори целуването на публично място. 

Още: "Пекат те и те изяждат": Племе на демона готви крадци за наказание (ВИДЕО)

Наложило се старейшините да забранят използването на интернет за повече от два часа сутрин и пет часа вечер. И да предупредят сериозно съселяните си, че ако спрат да работят - да отглеждат растения и да ловуват, просто няма да има какво да ядат.

Още: Как да не остарявате - научете тайната на племето тубу!

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес