Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доналд Тръмп обяви своя кандидат за вицепрезидент

15 юли 2024, 22:22 часа • 1839 прочитания

Доналд Тръмп обяви десния сенатор от Охайо Джей Ди Ванс за свой партньор на президентските избори в САЩ, предаде АФП. По този начин той възнагради някогашния си остър критик, който стана един от най-верните му поддръжници в Конгреса, пише още агенцията.

Още: Историк: Оцеляването на Тръмп след атентата не гарантира спечелване на изборите

Тръмп представи избора си в социалната си мрежа "Truth Social". Това се случи в момент, в който поддръжниците му се събират в Милуоки за конгреса на Републиканската партия. Това ще е първата поява на Тръмп след опита за убийство срещу него в Пенсилвания. 

Още: На митинга на Тръмп е стреляно с три оръжия, показа експертиза (ВИДЕО)

39-годишният Ванс е нов играч на политическата сцена. Той влезе в Сената едва миналата година, но през това време методично се издигна в консервативните среди. Някога язвителен критик на Тръмп, който го атакува словесно, той спечели подкрепата на бившия президент в надпреварата си за Сената през 2022 г. Тогава Ванс прие изцяло неговата политика и наративата му за откраднати избори. Освен това републиканецът открито обяви, че Украйна трябва да се съгласи на териториални отстъпки, за да бъде спряна руската инвазия. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес