Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Докато бере душа в болница: Харви Уайнстийн с нови обвинения

13 септември 2024, 09:06 часа • 689 прочитания

Нови обвинения са отправени срещу бившия продуцент Харви Уайнстийн, обяви прокурор в съдебна зала в Ню Йорк, докато прокуратурата в Манхатън се готви за ново съдебно дело след отмяната на една от присъдите срещу Уайнстийн за изнасилване, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

На съдебно заседание пред съдия Къртис Фарбър в Манхатън в четвъртък, 12 септември, прокурор Никол Блумбърг каза, че разширен състав е предявил допълнителни обвинения срещу Уайнстийн, но не уточни какви да те. Уайнстийн не присъства на заседанието. Преди дни той бе транспортиран в болница от градския затвор на Ню Йорк за операция на сърцето по спешност.

Още: Джулия Ормънд съди Харви Уайнстийн за сексуално нападение през 1995 г.

Съдебната история на Уайнстийн

Харви Уайнстийн през 2002 г., снимка: Getty Images

Съдебни заседатели в Манхатън решиха през 2020 г., че Уайнстийн, който бе на 72 години, е виновен за изнасилване. Нюйоркският Апелативен съд отхвърли присъдата през април с аргумента, че процесът срещу Уайнстийн не е бил справедлив, тъй като съдията неправомерно е позволил свидетелски показания от лица, които го уличават в изнасилване, за което той няма формално прокурорско обвинение, припомня БТА.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес