Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Демократите се похвалиха с ръст на дарителите след оттеглянето на Байдън

22 юли 2024, 10:36 часа • 757 прочитания

Организацията за набиране на средства на демократите "АктБлу" обяви днес, че е регистрирала най-голямото еднодневно набиране на средства за президентската надпревара в САЩ през 2024 г., след като президентът Джо Байдън се оттегли и подкрепи вицепрезидентката Камала Харис.

"Към 21 ч. (3 ч. българско време) поддръжниците ни бяха събрали 46.7 млн. долара чрез "АктБлу" след издигането на кандидатурата на Харис. Това е най-значимият откъм постъпления ден за набиране на средства от предизборната кампания през 2024 г.", съобщава организацията, която улеснява онлайн набирането на средства за кандидатите на Демократическата партия в социалната мрежа Х.

Оптимизъм сред демократите има и след като председателите на Демократическата партия в отделните щати застанаха зад вицепрезидента Харис като нов кандидат за президент. Още: Камала Харис ли ще замести Байдън?

След конферентен разговор, след като президентът обяви, че се оттегля от надпреварата, те незабавно са се събрали и Кен Мартин, президент на Асоциацията на щатските комитети на демократите, заяви, че са се обединили около действащия вицепрезидент.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес