Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чужди граждани искат от посолството на Русия да ги изведе от САЩ

15 май 2020, 12:59 часа • 2322 прочитания

Чуждестранни граждани се обръщат към руското посолство в САЩ за съдействие при пътуване до Русия. Това обяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов.

"Предстои още много работа. Получаваме молби от граждани на Беларус, Казахстан и Украйна за съдействие при заминаване за Руската федерация, за да се съберат отново със семействата си", се казва в изявлението му на страницата на руската дипломатическа мисия във Фейсбук.

По-рано полет на "Аерофлот" е превозил 369 души от Ню Йорк до Русия.

"Досега не сме виждали такова натоварване на самолета и това е своеобразен рекорд за нас. От наша страна се опитахме да направим всичко възможно за това. Предварителното уведомяване за формирането на полет от Ню Йорк ни позволи да решим редица проблеми без бързане, а нашите сънародници - навреме стигнете до летището ", каза Антонов.

Той отбеляза, че сред пътниците на полета - 40 души от така наречения "хуманитарен списък", формиран от дипломати. В него се включиха сънародници, които са в трудна житейска ситуация, подложени на лечение и рехабилитация в САЩ, с увреждания и възрастни хора.

На 27 март, на фона на пандемията на коронавирус, Русия спира редовни и чартърни полети с други страни. Изключенията са износът, както и товарни, пощенски, санитарни и хуманитарни полети, теглене на празни самолети за поддръжка, транзитни полети с кацане за зареждане (смяна на екипажа) на територията на страната и полети, извършвани според индивидуални решения на правителството.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес