Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш съветник на Тръмп: Ако Путин използва ядрено оръжие в Украйна, подписва смъртната си присъда (ВИДЕО)

14 септември 2024, 16:24 часа • 7026 прочитания

"Моят отговор на коментарите на Путин е да му се каже в частен разговор и публично: Ако Русия използва ядрено оръжие в Украйна, Владимир Путин ще е подписал собствената си смъртна присъда". Това заяви пред Times Radio бившият съветник по националната сигурност на Доналд Тръмп (в президентския му мандат) Джон Болтън.

По този начин той отвърна на руския диктатор, който заяви, че ако западните партньори на Украйна ѝ позволят да нанася удари дълбоко в Руската федерация с техни оръжия, то това ще вкара НАТО във война с Русия: Путин: Разрешаването на далекобойни оръжия би означавало, че НАТО е във война с Русия.

Припомняме, че САЩ и Великобритания обмислят да позволят на Киев да ползва американски и британски далекобойни оръжия за нанасяне на удари по военни обекти на руска територия. Това се случва, след като Иран достави балистични ракети на Москва.

„Ако се притеснявате от това какво казва Путин и ако действате по това, което казва, тогава ще му дадете каквото иска", заяви Джон Болтън.

Още: Украйна е пробила на ново място в Курска област - говори за напредък и обкръжение на руснаци (ОБЗОР - ВИДЕО)

Джон Болтън: Къде е руската армия, която може да води по-широка война?

Той добави, че САЩ и Западът са възпирани успешно от Кремъл за над две години и половина война: "Въпреки че не успяхме да възпрем Русия през февруари 2022 г., Русия успява да ни възпре в помощта за Украйна", каза той, давайки за пример реториката на Путин и опасенията на Запада от ескалация.

"Нека приемем тази гледна точка. Къде е руската армия, която ще води по-широка война? И ако имат армия, която може да прави това, защо сега е в Украйна, компенсирайки жалкото си представяне в последните две години и половина? Не мисля, че Путин има способностите", заяви Болтън.

Още: Бивш съветник на Тръмп: Той няма представа как да сложи край на войната в Украйна

"Второ, за потенциалното използване на ядрени оръжия – имаме свидетелства в Конгреса от разузнавателната общност, според които, когато Путин е говорил за ядрено оръжие, има нула доказателства за разполагане на ядрени оръжия или преместването им в по-висока степен на готовност. Смятам, че Путин блъфира и ние се връзваме на този блъф", коментира бившият съветник на Тръмп по националната сигурност.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес